Veel gestelde vragen

De Farys geoviewer, gecreëerd door Farys, is een geavanceerde tool die uitgebreide inzichten biedt in het beheer van drinkwater- en rioleringsnetwerken.

Het is een online GIS-viewer waarmee het riolerings- en drinkwaternetwerk evenals projecten binnen uw gemeente of stad en andere relevante gegevens, kunnen worden geraadpleegd.

De Farys Geoviewer is toegankelijk voor de interne medewerkers van Farys en werknemers van aangesloten vennoten.

U kan contact opnemen via de helpdesk om een login aan te vragen. Vervolgens zal u een uitnodiging ontvangen via mail om MFA in te stellen, vervolgens zal u kunnen loggen. Onze contactgegevens kunt vinden op de contactpagina.

U gebruikt uw persoonlijk werk-mailadres (bv. voornaam.naam@gemeente.be) met uw eigen wachtwoord om in te loggen op de Farys geoviewer.
Dit wachtwoord is het wachtwoord waarmee u dagelijks inlogt op uw bedrijfscomputer.
Indien u dit wachtwoord vergeten bent, neem dan contact op met uw eigen IT-verantwoordelijke binnen uw organisatie.

Via de helppagina kan u meer info over de rioleringsdatalagen terugvinden.
Als er ontbrekende data of foutieve data is, kan u dit steeds doorgeven via de contactpagina. We nemen dit zo snel mogelijk op.

Om in te loggen, gebruikt u uw persoonlijk werk-mailadres (bv. voornaam.naam@gemeente.be) met uw eigen gekozen wachtwoord om in te loggen op de Farys geoviewer.

Indien u onderstaande melding krijgt bij het aanmelden, dan hebt u waarschijnlijk nog geen account op de Farys geoviewer.
Hoe u een login moet aanvragen, vindt u hier terug: Hoe vraag ik een login aan?.

Via de helppagina kan u een beschrijving vinden van iedere functionaliteit.
Mocht dit u toch niet verder helpen, neem contact met ons op via contactpagina. We helpen u graag verder.

We verhogen de beveiliging van de toegang tot Farys geoviewer door middel van tweestapsverificatie (of ook wel MFA genoemd). Dit wil zeggen dat u naast uw gangbare gebruikersnaam en wachtwoord combinatie een extra stap moet uitvoeren om aan te tonen dat u daadwerkelijk toegang kan krijgen tot de applicatie.
Bij Farys geoviewer maken we volgende tweestapsverificatie mogelijk:

  1. Authenicatie app
    (bijvoorbeeld Microsoft Authenticator, Google Authenticator, Authy, Duo…). Hierbij installeert u een app op uw smartphone die u proactief een melding geeft om uw toegang te bevestigen.
  2. SMS authenticatie.
    Hierbij krijgt u een 6 cijferige code toegestuurd die u overtypt wanneer hier om gevraagd wordt.

U zal hiervoor stap voor stap online begeleid worden wanneer u de eerste maal aanmeldt.
Hoe u MFA moet instellen kan u hier terug vinden: Aanmelding voor Microsoft 365 instellen voor meervoudige verificatie - Microsoft Ondersteuning